Роден евродепутат обяви защо социалистите няма да съставят кабинет, ако получат третия

...
Роден евродепутат обяви защо социалистите няма да съставят кабинет, ако получат третия
Коментари Харесай

Радан Кънев: Не се вижда никакъв шанс БСП да състави кабинет

Роден евродепутат разгласи за какво социалистите няма да съставят кабинет, в случай че получат третия мандат.

Така наподобява политическата обстановка сега, че не се вижда никакъв късмет Българска социалистическа партия да може да сформира кабинет. Но има един по-голям въпрос - геополитическата ориентировка на Българска социалистическа партия в границите на съветската експанзия против Украйна. Така евродепутатът от " Демократична България " и някогашен ръководител на ДСБ Радан Кънев коментира в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия къде би могъл да отиде третият мандат.

" В България има единствено две политически сили - Българска социалистическа партия и " Възраждане ", които не поддържат европейския консенсус за безапелационна и безусловна отбрана на украинската самостоятелност против тази експанзия. Президентът, който управлява служебни кабинети към този момент две години, също клони към сходна геополитическа позиция и в случай че връчи мандата на Българска социалистическа партия или на " Възраждане ", това ще е един доста неприятен знак къде се намира България в границите на Европейски Съюз и на западния свят. Моята вяра е, че решение да се връчи мандат на Българска социалистическа партия или на " Възраждане " няма да бъде взето. Какво ще направи президентът е напълно в неговите конституционни пълномощия и персонално решение ", подчерта Радан Кънев.

Има, въпреки и доста дребен късмет, Демократична България да излъчи държавно управление, което да бъде подкрепено по едно и също време с гласовете на Политическа партия и ГЕРБ. Очевидно е, че без сходна настройка не може да има кабинет в този, а най-вероятно и в идващия парламент, добави Кънев, написа novini.bg.

Евродепутатът сподели още, че " Демократична България " не е наранена от случая Nexo. Кънев добави, че няма информация за получени дарения от криптобанката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР